BETAINA HCL 650mg + PEPSYNA 150mg TRAWIENIE 90 kapsułek Produkt Vege

Opakowanie: 90 kapsułek

Innowacyjna receptura – nowoczesna formuła wyróżniająca się wśród innych produktów pod względem swojego składu

Mega dawka (Jedna kapsułka) :

Chlorowodorek Betainy – 650 mg

Pepsyna 1:3000 MDP – 150 mg

Vcaps® – kapsułki wykonane z półsyntetycznej hypromelozy, pozwalają na kontrolowanym uwalnianiu się substancji aktywnych przez co nie podrażniają żołądka.

Clean Label – „czysta etykieta” w składzie kapsułki nie występują szkodliwe substancje, a do produkcji użyto tylko sprawdzonych surowców zgodnie z najwyższymi standardami jakości i higieny.

Polecana osobom: intensywnie trenującym sport, pracującym fizycznie, żyjącym w zanieczyszczonym środowisku.

Produkt odpowiedni: dla wegan i wegetarian.

100% bezpieczny – bez skrobi, bez soli, bez cukru, nie zawiera glutenu, jaj, soi, białka mleka i laktozy

NON GMO

996 w magazynie

46,00 

SKU: 5903351713429 Kategorie: ,

Poprzednia najniższa cena: 46,00 .

Darmowa dostawa od 100 zł

Zalety kapsułek Vcaps®:

– Dla wegan i wegetarian

– Nie podrażniają żołądka poprzez kontrolowane uwalnianie się substancji aktywnych

– Większa stabilność podczas przechowywania – materiał nie ulega niekorzystnemu zjawisku sieciowania

– Wykazują większą odporność mechaniczną i mniejszą kruchość

– Bez syntetycznych substancji pomocniczych, konserwantów i dodatkowych aromatów oraz barwników

Vcaps® Plus jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy Lonza lub jej oddziałów.

Clean Label – „czysta etykieta” w składzie kapsułki nie występują szkodliwe substancje, a do produkcji użyto tylko sprawdzonych surowców zgodnie z najwyższymi standardami jakości i higieny.

Składniki

SKŁADNIKI PRODUKTU
SKŁADNIKIPORCJA DZIENNA

/ JEDNA KAPSUŁKA

Chlorowodorek Betainy  650mg
Pepsyna 1:3000 MDP 150mg

Więcej informacji

INFORMACJE
Składniki: Chlorowodorek betainy, pepsyna 1:3000 MDP, kapsułka roślinna Vcaps® (hydroksypropylometyloceluloza – składnik otoczki)
Sposób użycia:  Jedna kapsułka jeden raz dziennie w trakcie posiłku. Nie należy przekraczać zalecanej do spożycia porcji w ciągu dnia.
Opakowanie: 90 kapsułek/ 82,8 g masa netto
Termin przydatności: Data i numer partii znajdują się na spodzie opakowania.
Kraj pochodzenia: POLSKA
Producent: Wish Pharma Sp. z o.o., Sawa 32, 32-414 Sawa, Polska

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „BETAINA HCL 650mg + PEPSYNA 150mg TRAWIENIE 90 kapsułek Produkt Vege”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Poznaj składniki suplementu

Składniki
Pepsyna 

Pepsyna rozkłada białka do polipeptydów i oligopeptydów. Około 10 – 15% białka ulega trawieniu w żołądku pod wpływem pepsyny, dalsze trawienie białek odbywa się w jelicie cienkim. Stosowana jest w leczeniu niedokwaśności soku żołądkowego, nieżytu żołądka, braku łaknienia.

Betaina

Betaina poprawia i usprawnia trawienie oraz usprawnia proces przyswajania składników odżywczych z pożywienia. Dzięki betainie HCl wzrasta stężenie kwasu chlorowodorowego w żołądku, a jego prawidłowy poziom jest niezbędny do trawienia białek i prawidłowego wchłaniania aminokwasów.

KORZYŚCI DLA KTÓRYCH WARTO WYBRAĆ BETAINA 650mg + PEPSYNA 150mg WISH PHARMACEUTICAL®

✔️Betaina poprawia i usprawnia trawienie oraz usprawnia proces przyswajania składników odżywczych z pożywienia. Dzięki betainie HCl wzrasta stężenie kwasu chlorowodorowego w żołądku, a jego prawidłowy poziom jest niezbędny do trawienia białek i prawidłowego wchłaniania aminokwasów.

✔️Betaina jest naturalnie obecna w niektórych produktach spożywczych, takich jak buraki, szpinak i pełnoziarniste produkty zbożowe.

✔️Betaina pełni ważną rolę w organizmach zwierząt i ludzi. Może działać jako osmolit, pomagając regulować równowagę osmotyczną komórek. Ponadto, betaina może odgrywać rolę w metabolizmie metioniny, aminokwasu niezbędnego do syntezy białek.

✔️Niezbędne jest również utrzymanie odpowiedniego ładunku glikemicznego oraz wchłanianie witaminy B12 z pożywienia. Betaina HCl pomaga zakwasić żołądek.

✔️Zbyt niski poziom kwasu żołądkowego może powodować niestrawność i pogarszać stany, takie jak anemia lub choroba Hashimoto.

✔️Pepsyna – proteolityczny enzym soku żołądkowego, powstający z wytwarzanego w błonie śluzowej żołądka pepsynogenu. Reakcja ta zachodzi tylko w kwaśnym środowisku.

✔️Pepsyna rozkłada większe cząsteczki białek na mniejsze peptydy, ułatwiając ich dalsze trawienie przez inne enzymy.